Magla smanjuje vidljivost, vozači oprez

Radiosarajevo.ba
Magla smanjuje vidljivost, vozači oprez

Prema informacijama kojim raspolaže Informativni Centar BiHAMK-a, vozače ovog jutra očekuje  hladno vrijeme sa umjerenim, a na planinama i sa pojačanim mrazom. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove  magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost, a izdvajamo šire područje Orašja, Zenice, Doboja, Maglaja, Livna i Bugojna, te dijelove  Kantona Sarajevo. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz,  a izdvajamo puteve: Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.  Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na dionicama cesta gdje su u toku sanacioni radovi saobraća se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve  Jajce-Banja Luka i Semizovac-Kladanj.

Na graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali nema dužih zadržavanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije