Magla, poledica, mokar kolovoz

Radiosarajevo.ba
Magla, poledica, mokar kolovoz

Na većini putnih pravaca u BiH jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Magla otežava odvijanje saobraćaja na putnim pravcima koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali odroni kamenja na kolovoz. Apel vozačima da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.
 
I dalje je privremeno zabranjen saobraćaj teretnih i priključnih vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobusa na putnom pravcu Kula-Brod na Drini-Gacko. Zabrani ne podliježu vozila kojim se vrši prevoz hrane, energenata (nafta, naftni derivati, lož ulje, ugalj), lijekova i medicinske opreme, a koja mogu saobraćati uz policijsku pratnju. 
 
Za sav saobraćaj zatvoren je granični prelaz Hum-Šćepan Polje. Na ostalim graničnim prelazima, nema dužih zadržavanja. 
 
Upozoravaju se vozači da zbog viših temperatura tokom dana dolazi do topljenja snijega i spiranja soli i posipnog materijala s kolovoza, te da tokom noći zbog pothlađenosti kolovozne konstrukcije dolazi do formiranja poledice. Apel vozačima da smanje brzinu i da voze veoma oprezno.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije