Magla i vjetar ometaju saobraćaj u nekim dijelovima BiH

Radiosarajevo.ba
Magla i vjetar ometaju saobraćaj u nekim dijelovima BiH

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća nesmetano i bez posebnih ograničenja.

Magla smanjuje vidljivost na području Foče, a jak vjetar povremeno stvara poteškoće vozačima na području Bugojna i Kupresa. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putnim pravcima na kojima se izvode sanacioni radovi saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

Radovi na magistralnim putevima

M-16  U Karanovcu (na raskrsnici M-16 i R-414) u toku su radovi na sanaciji mosta, pa je na pravcu prema Skender-Vakufu dozvoljeno saobraćanje vozilima do 5 tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

M-18  Semizovac-Olovo- u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično,jednom trakom (u dužini od cca 200 metara).

Olovo-Kladanj - u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radovi u Kantonu Sarajevo

Do kraja mjeseca, zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). U vremenu od 9.00 do 15.00 sati i od 18.00 do 7.00 sati za saobraćaj se zatvara i srednja traka, dok krajnja lijeva traka ostaje slobodna za saobraćaj.

Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulici Hasana Kikića, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije