Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost puteva

Radiosarajevo.ba
Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost puteva

Prema informacijama kojim raspolaže Informativni Centar BiHAMK-a, vozače ovog jutra očekuje hladno vrijeme sa umjerenim, a na planinama i sa pojačanim mrazom. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove  magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost. 

Izdvajamo šire područje Bihaća, Doboja, Zenice, Viteza i Kiseljaka,  te dijelove Kantona Sarajevo.  Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajamo puteve Crna Rijeka-Jajce, Jajce-Vinac i Bugojno-Novi Travnik. Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa vozače se moli za oprezniju vožnju i poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka, Semizovac-Kladanj i Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije