Magazinović: 'Neko u Moskvu, a neko u Kijev - stvar civilizacijskih vrijednosti'

9
Radiosarajevo.ba
Magazinović: 'Neko u Moskvu, a neko u Kijev - stvar civilizacijskih vrijednosti'
Foto: Screenshot / X.com / Saša Magazinović u Parlamentu Ukrajine

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Saša Magazinović posjetio je Parlament u Ukrajini.

Magazinović je objavio fotografiju iz Parlamenta Ukrajine gdje se u pozadini mogla vidjeti i zastava Bosne i Hercegovine te poslao značajnu poruku.

"Neko u Moskvu, a neko u Kijev. Stvar civilizacijskih vrijednosti. Zastava BiH u Parlamentu Ukrajine je sa zastavama drugih evropskih država", rekao je Magazinović.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Ovom objavom prvenstveno se osvrnuo na aktivnosti Milorada Dodika i njegovu nedavnu posjetu Rusiji gdje se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Podsjetimo, Magazinović se također u okviru posjete Kijevu sastao sa predsjednikom Parlamenta Ukrajine Ruslanom Stefanchukom.  

Tokom tog susreta je potvrdio solidarnost s ukrajinskim narodom, naglasivši da agresija na Ukrajinu nije samo rat protiv ove zemlje nego da predstavlja atak na cijelu Evropu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije