! / Magazinović: 'Dodikov prijatelj Bošnjak mi je rekao, Milorad više nije isti čovjek'

24. 01. 2021. u 17:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Milorad Dodik, predsjedvajaći Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD, danas je ponovo odgovarao na pitanje novinara.

"Sedmu silu" je zanimalo da li Dodik kaje zbog riječi koje je izgovorio na prošloj konferenciji za novinare za članicu CIK-a Vanju Bjelicu-Prutina, kazao je da "ne, jer je govorio istinu" te ponovio diskutabilne rečenice kazavši da to "nije šovinizam" .

Dodik je članicu CIK-a spomenuo u kontekstu donošenja odluka o poništavanja izbora na određenim biračkim mjestima u Doboju i Srebrenici, kazavši kako su takve odluke išle u korist Bošnjaka.

Iz skoro svih stranaka su stigle reakcije na ovaj novi istup Dodika, a danas se na Facebooku oglasio i Saša Magazinović, koji je otkrio jedan zanimljiv detalj na Twitteru.

"Razgovarao sam sa Dodikovim dugogodišnjim prijateljem, Bošnjakom. Kaže da ga je stid koliko je puta nekome rekao da Dodik zapravo nije nacionalista, jer ovo što sada demonstrira je upravo neskriveni nacionalizam. Kaže da to nije više taj čovjek sa kim se družio", napisao je Magazinović u tweetu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)