Lord Bourne stiže u BiH: Zahvalan na prilici da posjeti Srebrenicu

Radiosarajevo.ba
Lord Bourne stiže u BiH: Zahvalan na prilici da posjeti Srebrenicu

Lord Bourne doputovat će danas u Sarajevo, u trodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. Prema najavi humanitarne organizacije "Remembering Srebrenica", Lord Bourne će čuti svjedočanstva preživjelih genocida i etničkog čišćenja, sastati se s građanskim i duhovnim vođama i odati počast žrtvama genocida u memorijalnom centru i mezarju Srebrenica-Potočari.

"Tragedija Srebrenice drži vitalne lekcije za zajednice diljem Velike Britanije i služi kao stalni podsjetnik na važnost reagovanja na mržnju i fanatizam, gdje i kada god se pojave. Zahvalan sam na prilici da posjetim Srebrenicu i da se susretnem s preživjelima i odam počast onima koji su umrli. Bit će jako vrijedno da se dublje razumijevanje genocida u Srebrenici i čuti kako različite vjerske grupe mogu zajedno da rade na obnovi zajednica", kazao je Lord Bourne, uoči svoje posjete Sarajevu i Srebrenici, saopćeno je iz britanske humanitarne organizacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije