Lokalni mediji sigurni: SDA Zenica izabrala kandidata za gradonačelnika Zenice

1
Radiosarajevo.ba
Lokalni mediji sigurni: SDA Zenica izabrala kandidata za gradonačelnika Zenice
Foto: Facebook / Spahija Kozlić / Spahija Kozlić

Profesor na Univerzitetu Zenica dr. Spahija Kozlić večeras je, jednoglasno od strane članova Gradskog izvršnog odbora SDA Zenica, predložen za kandidata ove stranke za gradonačelnika Zenice.

Nakon što je večeras 23-člani Izvršni odbor zvanično predložio Kozlića, ovu odluku treba potvrditi Gradski odbor, odnosno Skupština stranke, saznaje Zenicablog.

Od 1996-2005. godine radio kao novinar i odgovorni urednik Radio-Zenice, a poslove glavnog i odgovornog urednika RTV Zenica obavljao je u periodu od 2000. do 2005. godine.

Neobičan prizor na Vlašiću: Sitni led stvorio efekat snježnog pokrivača

Neobičan prizor na Vlašiću: Sitni led stvorio efekat snježnog pokrivača

Odlukom Senata Univerziteta u Zenici 2005. godine izabran u zvanje asistenta na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici. Od 2008. godine radno angažovan kao viši asistent na Univerzitetu u Zenici, Osim toga, na Pravnom fakultetu obavlja dužnost menadžera za kvalitet od 2006. godine, te člana Odbora za kvalitet Univerziteta u Zenici.

U vremenu od 2006. do kraja 2007. godine obavljao i dužnost ECTS koordinatora. Odlukom Senata Univerziteta u Zenici 2011. godine biran u zvanje docenta na predmetima Filozofija prava i Retorika.

U vremenu od 2016. do 2019. godine bio je vijećnik SDA u Gradskom vijeću Zenica. Od 2019. do kraja 2022. godine obavljao je je dužnost ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije