Lokalni izbori 2024 | Dragan Čović glasao u Mostaru: 'HDZ je odlično predvodio modernizaciju grada'

1
Radiosarajevo.ba
Lokalni izbori 2024 | Dragan Čović glasao u Mostaru: 'HDZ je odlično predvodio modernizaciju grada'
Foto: Bljesak.info / Draga Čović glasao u Mostaru

Građani Bosne i Hercegovine u nedjelju, 6. oktobra, biraju novi sastav 111 općinskih te 31 gradskog vijeća, njihove načelnike i gradonačelnike te skupštine distrikta Brčko.

Za zastupničke pozicije se bori više od 26.000 kandidata dok je za načelnike i gradonačelnike kandidaturu istaknulo 386 osoba iz 110 političkih stranaka i 58 koalicija.

Na lokalnim izborima pravo glasa ima nešto više od 3,4 miliona građana. Prema posljednjem popisu iz 2013. godine, ukupno nas ima tri i po miliona. 

Uhvaćen pri kršenju zakona: 'Policajac slikao svoj glasački listić'

Uhvaćen pri kršenju zakona: 'Policajac slikao svoj glasački listić'

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, jutros je u pratnji supruge Bernadice glasao u Mostaru.

U izjavi za novinare Čović je naglasio koliki značaj imaju ovogodišnji lokalni izbori, pogotovo za Mostar.

"Vjerujem da smo napravili dobar početak zadnje četiri godine i da to trebamo dignuti na jednu višu razinu u svakom smislu. Mostar treba biti najmoderniji grad u našem okruženju, najsigurniji i u razvojnom smislu jednako tako napredan, a to nećemo moći ako nećemo na adekvatan način reagovati kroz Gradsko vijeće pa time izborom našeg gradonačelnika.

Uvjeren sam da HDZ kao politička opcija je odlična predvodila taj proces i da će još bolje nastaviti to u naredne četiri godine. Za Mostar izbori znače mnogo, jer mislim da treba promijeniti grad u cjelini, u smislu bilo kakvih podjela u gradu. Treba nam jedan element zajedništva unutar sva tri naroda koja žive u BiH, pa i u Mostaru", naglasio je Čović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije