Livanjski kanton i dalje bez Vlade

Radiosarajevo.ba
Livanjski kanton i dalje bez Vlade

Iako je bilo najavljeno da bi Livanjski kanton ove sedmice trebalo da dobije novu Vladu, sasvim je sigurno da se to neće dogoditi i da će ovaj kanton vjerovatno ući i u drugu godinu od izbora bez nove izvršne vlasti.
 
Član Predsjedništva kantonalne Skupštine i predsjednik Kluba bošnjačkog naroda Jasenko Tufekčić (SDA) iz Livna potvrdio je lokalnim medijima da se prošle sedmice nije sastao kolegij Kantonalne skupštine, zbog toga što su neki poslanici 22. septembra imali sjednicu Doma naroda federalnog Parlamenta.
 
Tufekčić je rekao novinarima da je sjednica kolegija Skupštine odgođena na neodređeno vrijeme, a ukoliko bude političkih pomaka u razgovorima koje vode predstavnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 sa predstavnicima drugih stranaka koje participiraju u zakonodavnoj vlasti oko osiguranja potrebne parlamentarne većine za potvrđivanje nove Vlade, sjednica bi se mogla održati ove sedmice.
 
"Očekujem da će se ove sedmice prići realizaciji koalicionog dogovora stranaka koje čine parlamentarnu većinu u kantonalnoj Skupštini, a ako do toga dođe priča oko formiranja nove Vlade napokon bi mogla bi biti privedena kraju", rekao je Tufekčić.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije