Lipovača: Više domaćeg na police supermarketa!

Radiosarajevo.ba
Lipovača: Više domaćeg na police supermarketa!

U narednom periodu moramo više povesti računa o činjenici da nema nikakvog razloga da se naši, domaći proizvodi ne nađu na policama najvećih trgovačkih centara, jer se radi o domaćem, ali prije svega potpuno zdravstveno kontroliranom proizvodu.

Ovo je, između ostalog, kazao premijer Unsko-sanskog kantona, Hamdija Lipovača koji je danas sa saradnicima i predstavnikom slovenskog trgovačkog lanca "Tuš", koji je prisutan u nekoliko općina Kantona, obišao Peradarsku farmu Tomić u Bihaću.

Ova firma u vlasništvu Ivana i Dinke Tomić, otvorena je prije dvije godine, uz ulaganje od 200.000 KM. Današnja posjeta delegacije Vlade Kantona ima za cilj pružanje podrške domaćoj proizvodnji, kako bi našla put do plasmana u svim većim trgovačkim centrima.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK-a Emdžad Galijašević kazao je da Vlada Kantona peradarsku proizvodnju stimuliše s jednom konvertibilnom markom po pilenki, što je više u odnosu na dosadašnji period.

Generalno gledajući, poljoprivredni proizvođači s prostora Kantona, isključivo zbog kvaliteta, zaokruženog ciklusa i uredno registriranog biznisa, morali bi biti zastupljeniji na trgovačkim policama, istaknuto je.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije