Lipovača: Ne želim biti majmun na kanafi

Radiosarajevo.ba
Lipovača: Ne želim biti majmun na kanafi


Socijaldemokratska partija BiH je kuća kojoj prokišnjava krov i koja bi se mogla srušiti. Tako doskorašnji prvi čovjek Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača vidi situaciju u ovoj stranci.

Podsjetimo, on na sjednici Kantonalnog odobra nije uspio u borbi za mjesto predsjednika Odbora, a to znači da će biti smijenjen i s mjesta premijera Unsko-sanskog kantona.

„Stanje u SDP-u došlo je dotle da moramo zajednički sagledati interes kuće u kojoj živimo, u kojoj prokišnjava krov ili prijeti da se kuća uruši, onda nema smisla smatrati da to nije problem. Problem je, jer ako se kuća uruši, onda ni ukućani neće imati gdje stanovati“, kazao je Lipovača za Dnevni avaz, nakon sjednice.

Lipovača smatra da su neophodni razgovori i dogovori, te negira podjele unutar stranke, premda najavljuje da u „SDP-u USK više ništa neće biti isto.“

„Ako je to podjela, mi smo podijeljeni oko načina djelovanja funkcionerske infrastrukture. Na terenu zastupam stav Predsjedništva SDP-a BiH da predsjednik Kantonalnog odbora mora biti premijer upravo zbog ovih stvari koje se događaju – da ne bude prvi čovjek izvršne vlasti majmun na kanafi, da ne bude čovjek na daljinsko upravljanje“, objašnjava Lipovača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije