Lipovača: Naučio sam lekciju, neću više solirati

Radiosarajevo.ba
Lipovača: Naučio sam lekciju, neću više solirati

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača, odlukom Predsjedništva SDP-a BiH potvrđenom na Glavnom odboru, kao povjerenik za USK ima jače ovlasti nego kada je bio predsjednik KO i predsjednik Kadrovske komisije.

On kaže da je "naučio lekciju", nakon što mu je članstvo iskazalo nepovjerenje i da više neće "solirati". Na pitanje o najavi da će za povjerenika stranačkog odbora u Bihaću predložiti Mahmuta Alagića, jednog od onih koji su tražili njegovu smjenu, Lipovača odgovara da je to tačno.

Lipovača: Ne želim biti majmun na kanafi

„Rekao sam da ću ponuditi nekoliko ljudi za povjerenike općinskih organizacija u Bihaću, Cazinu i Petrovcu, a da je Mahmut Alagić prvi kojeg ću, između ostalih, ponuditi u Bihaću. Ako ništa, to je čaršijski red da se prvo ponudi predsjedniku raspuštene organizacije da bude povjerenik i kandidat za načelnika na predstojećim općinskim izborima“, navodi on u izjavi za Dnevni avaz.

Komšić ostaje potpredsjednik SDP-a

Ulogu povjerenika u Cazinu će ponuditi Ekremu Prošiću, a u Bosanskom Petrovcu Erminu Hajderu, aktuelnom načelniku i dojučerašnjem članu Naše stranke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije