Lijepe vijesti: Počela isplata dječijeg doplatka za mjesec mart

0
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Počela isplata dječijeg doplatka za mjesec mart
Foto: Facebook / Ilustracija / Novac

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike realizovalo je isplate dječijeg dodatka za mjesec mart, a isplata je obuhvatila 45.056 korisnika s područja cijele Federacije BiH.

U ovu svrhu iz federalnog budžeta je izdvojeno ukupno 10.973.786,49 KM. Kako je saopćeno iz resornog ministarstva, pravo po ovom osnovu odobreno je za sva pravosnažna rješenja koja su zaključili nadležni centri za socijalni rad, odnosno općinske službe socijalne zaštite kroz elektronsku bazu podataka.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić podsjetio je korisnike i na potrebu da vode računa o tačnom navođenju neophodnih informacija u zahtjevu, kako bi se izbjegle nejasnoće prilikom uplata u komercijalnim bankama.

Sve popularniji trend u BiH: Koliko u Sarajevu košta 'stan na dan'?

Sve popularniji trend u BiH: Koliko u Sarajevu košta 'stan na dan'?

"Imamo informaciju iz određenog broja banaka o pogrešno unesenim nazivima banaka, kao i brojevima bankovnih računa. Stoga skrećemo pažnju korisnicima da provjere ove podatke prije nego oni budu dostavljeni Ministarstvu, a kako bismo izbjegli nepotrebna kašnjenja u isplatama. To se odnosi i na situacije u kojima je korisnik u međuvremenu promijenio banku i potrebno da je se te informacije redovno ažuriraju i usklađuju", podsjetio je ministar Delić.

Ministar Delić naveo je i da će isplata dječijih dodataka po rješenjima koja su postala pravnosnažna nakon 31. marta ili će to tek postati, biti isplaćena iz Budžeta Federacije BiH za 2023. godinu, pri čemu će navedenom isplatom biti retroaktivno obuhvaćeni i oni mjeseci za koje nije bilo isplate, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije