Lijepe vijesti: Međunarodni aerodrom Tuzla povećava broj letova ovog ljeta

1
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Međunarodni aerodrom Tuzla povećava broj letova ovog ljeta
Foto: Ilustracija / Međunarodni aerodrom Tuzla

Pegasus kreće od 3.8. sa jednim sedmičnim letom iz Istanbula za Tuzlu, subotom. Ovako će letjeti do kraja ljetnog reda letenja, a intenzivno se pregovara o nastavku operacija zimi i povećanju frekvencija.

Ogromna vijest! Haličević je uspio u onom što godinama drugi direktori samo pričaju i nisu uspjeli! Bravo Tuzla.

Već smo napisali da Wizz Air tokom 9. mjeseca povećava letove za Tuzlu iz Memmingema sa 3 na 5 letova. Iako je prije ovo bilo objavljeno samo za 8. mjesec, sada će tako letjeti do 26. oktobra Nakon toga ove zime će letjeti 3 sedmice leta.

Novi delegat u Domu naroda: "Da li je vrijeme za smjenu Vijeća ministara BiH?"

Novi delegat u Domu naroda: "Da li je vrijeme za smjenu Vijeća ministara BiH?"

Kompanija od 3.9. dodaje treći let za Basel, kako će letjeti do kraja 10. mjeseca, nakon čega ponovo ima 2 sedmice leta. Kompanija od 4. septembra povećava i Dortmund sa 3 na 4 leta, kako će letjeti i iduće zime.

Wizz Air tokom sedmog mjeseca ima samo 8 sedmičnih letova za Tuzlu. U osmom mjesecu broj letova povećava na 10, a od devetog mjeseca povećava na čak 12 letova sedmično. Sa Pegasusom to znači 13 letova sedmično, a kada ukalkuliramo i letove Tailwinda i Freebirda za Antalyu to je 17 sedmičnih letova. Iduće zime Wizz Air će imati devet sedmičnih letova kako je i prvotno planirano, piše Zamaaero.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije