Lijepe vijesti iz Opće bolnice: Smanjuje se broj pacijenata

0
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti iz Opće bolnice: Smanjuje se broj pacijenata
Foto: Opća bolnica Sarajevo / Opća bolnica

U posljednja 24 sata u Covid odjelu Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ bilo je 6 novoprimljenih pacijenata na hospitalizaciju, a 7 je otpušteno sa ovog odjela.

Na bolničkom liječenju u Covid odjelu jutros su 72 pacijenta, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, jedan pacijent je na respiratoru-invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, 5 je na resapiratoru neinvazivnoj ventilaciji, a visoku kiseoničku potporu pri disanju dobiva 5 pacijenata.

Proteklog dana u Opću bolnicu ukupno je 39 pacijenta primljeno na hospitalizaciju, a 38 je otpušteno iz ustanove.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Urađeno je 1.260 pregleda i pruženo je 5.539 zdravstvenih usluga. U operacionim salama je urađeno 12 operacija, a na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo su rođene 3 bebe.

Tokom januaru ove godine zbog infekcije Covid-19 iz radnog procesa je bio isključen 201 uposlenik ove zdravstvene ustanove, ali dodatnim angažmanom osoblja medicinsku uslugu su dobili svi pacijenti kojima je ona bila potrebna.

U prethodnih mjesec dana u Općoj bolnici je, pored ostalog, urađeno 34.279 pregleda , 377 operacija i 116 poroda, a ukupno je pruženo 137.718 zdravstvenih usluga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije