Lijepa vijest: Selmir Mašetović može se vratiti u BiH iz turskog zatvora

J. Ć.
Lijepa vijest: Selmir Mašetović može se vratiti u BiH iz turskog zatvora
Facebook / Selmir Mašetović

Husein Mašetović, otac Selmira Mašetovića, bh. studenta rodom iz Gradačca, koji je 22. maja prošle godine uhapšen u Turskoj, u gradu Uštaku, zbog sumnje da je sljedbenik Fetulaha Gulena (Fetallah) i organizacije FETO, kazao je za portal Radiosarajevo.ba da je Selmir dobio dozvolu da se može vratiti u BiH iako proces protiv njega još nije završen. 

Selmir Mašetović: Nadam se da će ovo biti priča sa sretnim krajem

"Ono što znam jeste da je Sud u Ušaku danas donio odluku o ukidanju zabrane napuštanja Republike Turske", kazao nam je Mašetović.

Datum nastavka suđenja nije poznat, ali svakako da ukidanje zabrane napuštanja države u kojoj je uhapšen predstavlja pozitivan signal u nastavku slučaja. 

Potvrdila obitelj / Turska: Novo ročište Selmiru Mašetoviću u septembru
Turska / Selmir i Husein Mašetović napokon zajedno: Sreća i tuga u isti mah
Turska / Slučaj uhapšenog bosanskog studenta Selmira Mašetovića
Turska / Konzul Muhić: Danas odluka o Selmiru Mašetoviću
BiH / MVP: Još uvijek se čeka saglasnost turskih vlasti za posjetu Selmiru Mašetoviću

Podsjetimo, Selmir Mašetović (23) iz Gradačca uhapšen je 22. maja 2018. u turskoj provinciji Ušak gdje je studirao teologiju i pedagogiju na tamošnjem univerzitetu.

Mašetovića se tereti da je povezan s pokretom Fethullaha Gulena kojeg turske vlasti optužuju za organizaciju pokušaja vojnog udara u Turskoj u julu 2016.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije