Liga muslimanskog svijeta pomoći će muzej Memorijalnog centra Potočari

Fena
Liga muslimanskog svijeta pomoći će muzej Memorijalnog centra Potočari
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa susreta

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas je, na susretu u Sarajevu, upoznao generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta (Rabita) Mohammeda Abdula Karima Al-Isaa s aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Herecgovini, te izrazio nadu da će odnosi između Islamske zajednice u BiH i Lige muslimanskog svijeta biti dodatno unaprijeđeni.

Generalni sekretar Lige najavio je konkretnu pomoć za muzej u okviru Memorijalnog centra Potočari - Srebrenica. Istaknuo je neophodnost saradnje među različitim nacijama na Balkanu, koja će osigurati održiv mir i prosperitet.

Liga muslimanskog svijeta se zalaže za jačanje prijateljstva i kooperacije, te uspostavljanje mira na globalnom nivou kako bi se osigurali suživot i bolja budućnost u cijelom svijetu.

Izrazio je zadovoljstvo posjetom i saradnjom s Bosnom i Hercegovinom, koja će u budućnosti, kako je rečeno, biti ojačana i posjetama na svim nivoima.

Sagovornici su uvjereni da će multietničnost u BiH poslužiti kao dobar primjer saradnje i međusobnog uvažavanja, primjenjiv na globalnom nivou.

Džaferović je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i humanitarnim aktivnostima Lige muslimanskog svijeta, posebno kada su u pitanju promocija civilizacijskih vrijednosti i širenje kulture dijaloga, te istaknuo značajnu ulogu u pružanju podrške manjinama.

Rekao je da su muslimani u Bosni i Hercegovini ponosni na Islamsku zajednicu u BiH i njenu ulogu u očuvanju vjere, tradicije i saradnje s predstavnicima drugih konfesija.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Almir Zulić, dok je uime srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sastanku prisustvovao savjetnik Dragoljub Reljić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije