Lideri vladajućih stranaka se sastali u Banjoj Luci: Evo o čemu se razgovaralo

7
Radiosarajevo.ba
Lideri vladajućih stranaka se sastali u Banjoj Luci: Evo o čemu se razgovaralo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lideri vladajućih stranaka u BiH

Lideri stranaka Trojke (Edin Forto, Elmedin Konaković, Nermin Nikšić), HDZ (Dragan Čović) i SNSD (Milorad Dodik) su danas, 18. januara, održali sastanak u Banjoj Luci.

Mediji nisu bili informisani o ovom sastanku, te nijedan od lidera nije davao izjave za javnost nakon što je sastanak završio.

Ipak, oglasio se SNSD. Stranka predsjednika RS-a Milorada Dodika objavila je kako je glavna tema bila Izborni zakon u BiH. 

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

"Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara. Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na evropskom putu BiH. 

Politički lideri obavezali su se da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku", poručili su iz SNSD-a. 

Oglasio se i Milorad Dodik, koji je na društvenoj mreži X.com imao nekarakterističnu poruku

"Kad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju.

Današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa nivoa BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tokom februara", objavio je Dodik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije