LDS i Naša stranka zajedno na izborima 2014.

Radiosarajevo.ba
LDS i Naša stranka zajedno na izborima 2014.

 

Zajednička sjednica dva predsjedništva Naše stranke i Liberalno demokratske stranke (LDS), na kojoj se razgovaralo o formiranju bloka 2014, zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, kao i odnosu ovih stranaka prema drugim političkim subjektima, održana je jučer, 7. maja, u Sarajevu.

Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz je po završetku sjednice izjavio kako je “stvaranje bloka 2014. prioritet Naše stranke i LDS-a na predstojećim izborima, a u cilju jačanja progresivne, socijal-liberalne ideje.

“Potreban je dogovor svih političkih subjekata koji će na izborima izaći kao alternativa sadašnjim političkim elitama. Stranke o kojima govorim uspijevaju postići rezultate na izborima, ali to nikada nisu dovoljno dobri rezultati da se suštinski problemi u državi riješe, i zato je jaka, složna opozicija koja ima jasne ciljeve i rješenja za građane neophodna u ovom trenutku”, kazao je Gratz, saopćeno je.

Čelnik LDS-a Amir Husarić dodao je kako će Naša stranka i LDS, u narednom period, raditi na stvaranju političkog saveza sa strankama, organizacijama i društvenim grupama slične ideološke orijentacije i sličnih programa “kako bi građanima ponudili jednu novu opciju koja će ovu zemlju izvući iz agonije u kojoj se nalazi i dovesti pred vrata Evropske Unije.”

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije