Lana Prlić o Zorniću: Imenovanje osuđenog ratnog zločinca je nedopustivo

Radiosarajevo.ba
Lana Prlić o Zorniću: Imenovanje osuđenog ratnog zločinca je nedopustivo
Foto: Arhiv / Facebook / Lana Prlić, Enver Zornić

Potpredsjednica Socijaldemokratske partije i zastupnica ove političke stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine reagovala je na navod da je novoimenovani direktor sarajevskog preduzeća 'Toplane' Enver Zornić osuđen za ratne zločine.

"Smatram da ratni zločinci ne mogu i ne smiju obavljati javne pozicije. Reagirala sam i kada je bilo riječ i o članovima moje porodice. Zato smatram da imenovanje osuđenog ratnog zločinca u ime Socijaldemokratske partije u Kantonu Sarajevo je nedopustivo i sramotno", napisala je Prlić na svojem Facebook profilu.

Novi direktor Toplana Sarajevo Enver Zornić osuđeni ratni zločinac?

Odgovornim za to ne smatra Zornića, već, kako je navela, predsjednika organizacije i kadrovsku komisiju koja je znala i morala znati za ovu informaciju.

Insistirat će na odgovornosti čelnih ljudi u Socijaldemokratskoj partiji.

"Na sjednici Predsjedništva ću tražiti da Damir Mašić i Adnan Korić podnesu ostavke jer su oni odgovorni za ovaj propust. Ovim su direktno narušili ugled partije, svakog člana i svakog socijaldemokrate", poručila je Prlić.

U svoje ime i u ime Socijaldemokratske partije se izvinila javnosti zbog ove odluke.

Prema njenim riječima, očekuje od Vlade Kantona Sarajevo brzu smjenu Envera Zornića.

Premijer Forto komentirao slučaj "Zornić": Nemam nikakvu toleranciju za ratne zločine

Podsjećamo, portal Žurnal je objavio tekst u kojem se navodi da je Zornić osuđen na zatvorsku kaznu od deset godina za ubistvo građana srpske i hrvatske nacionalnosti u sarajevskom naselju Hrasno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije