Laktaši: Otkrivene falsifikovane diplome

Radiosarajevo.ba
Laktaši: Otkrivene falsifikovane diplome

Tri osobe su, kako je utvrdila policija, u Laktašima falsifikovale diplome, koje su nakon toga stavili u pravni promet u preduzeću u Laktašima.

Radi se N.D., B.K. i R.S. svi iz Laktaša, koji su izvršili krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, policijski službenici su jučer od odgovorne osobe jednog preduzeća u Laktašima, oduzeli fotokopiju diplome o položenom završnom ispitu u stručnoj školi u Banjoj Luci na ime R.S., fotokopiju svjedočanstva o završenom obrazovanju u Jajcu na ime N.D. i ovjerenu kopiju diplome o položenom maturskom ispitu u stručnoj školi u Kotor Varošu na ime B.K.

Istog dana, na osnovu naredbe banjalučkog Osnovnog suda izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koriste pomenute osobe i tom prilikom je pronađena i izuzeta dokumentacija koja će poslužiti kao dokaz u krivičnim postupaku, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije