‘Lagumdžijina priča je puna dvoličnosti’

Radiosarajevo.ba
‘Lagumdžijina priča je puna dvoličnosti’


Predsjednik Narodne stranke Republike Srpske Igor Radojičić optužio je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Mustafu ef. Cerića i sarajevske političare da lobiraju protiv RS.

“Naprosto, znamo o čemu se radi i takva vrsta perfidne igre ne može proći, samo sada imamo veće probleme u BiH. Pored Cerića, lobiranjem se bavi čitav sarajevski politički establišment. Priča Zlatka Lagumdžije je puna dvoličnosti", rekao je Radojičić, objavio je B92.


Srdačni susret Radojičića i Lagumdžije, 28. februar 2012.

Između onoga što je ranije radila Stranka BiH i onog što sada radi SDP, kako kaže Radojičić, nema mnogo razlike, u osnovi zastupaju slične teze - samo je Silajdžić hodao i galamio po svijetu, a SDP to radi "ispod žita".

Očigledno, nedavni susret Lagumdžije i Radojičića nije polučio očekivanim rezultatim za lidera SDP-a i ministra vanjskih poslova BiH, Lagumdžiju.

“Ljudi iz Sarajeva napišu neke stvari, daju svojim lobistima koji to iz Brisela pošalju kao stavove Evropskog parlamenta, da bi Sarajevo mahalo sa njima kao sa uslovima EU", kazao je on.


Silajdžić: Svjetski galamdžija; Lagumdžija: Rovari pod žitom

Govoreći o svojoj prošlonedeljnoj posjeti evropskim institucijama u Briselu, Radojičić je naveo da je, između ostalog, u Evropskom parlamentu glavna tema razgovora bila Rezolucija o stanju u BiH.

“Za sada je u Rezoluciju ušlo nekoliko detalja koji su problematični i nisu baš objektivna procjena. Žalosno je kako se sa malo nečijeg napora u tako ozbiljna dokumenta ubace konstatacije koje su čak neistinite ili političke floskule. BiH se bavi vrlo malo ljudi, svega desetak, pri čemu ja nekoliko lica jasno identifikujem i vidim kao bošnjačke lobiste", rekao je Radojčić.

On je precizirao da su među bošnjačkim lobistima poslanik liberala Jelko Kacin, koji čak traži održavanje novog Dejtona i potpuno ustavno preuređenje BiH, te izvjestilac socijaldemokrata za BiH Emina Bozkurt, koja, piše B92, nema nikakvog ranijeg iskustva sa BiH, ali ima direktne i jake veze sa bošnjačkim lobijem.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije