Lagumdžija traži osnivanje novog ministarstva

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija traži osnivanje novog ministarstva


Kako lideri političkih partija nakon sastanka u Mostaru nisu iznijeli detalje razgovora, otvoren je prostor za špekulacije, nagađanja i saznanja.

Prema pisanju Euroblica, lider SDP-a Zlatko Lagumdžija konačno je spreman prepustiti SNSD-u Ministarstvo vanjskih poslova, ali pod jednim uslovom. Lagumdžija, navodno, traži osnivanje novog državnog ministarstva, za evropske integracije BiH, koje bi, naravno, pripalo SDP-u.

Ukoliko je pisanje Euroblica tačno, jasno je, ipak, da je takvo što uglavnom nemoguće, jer Milorad Dodik neće dopustiti jačanje državne vlasti kroz osnivanje još jednog ministarstva.

„Po Lagumdžijinoj viziji, to bi se ministarstvo odmah formiralo. Međutim, nisu precizirali kakav bi se model primijenio, odnosno da li bi bilo ukinuto neko od sadašnjih ministarstava ili bi se postojećem broju resora pridružio i ovaj. O tome će se narednih dana još razgovarati“, kaže izvor ove dnevne novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije