Lagumdžija se odrekao ovomjesečne plate

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija se odrekao ovomjesečne plate

Zlatko Lagumdžija
, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine te šef Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, odriče se svoje ovomjesečne ministarske plaće.

Ministarska plata Zlatka Lagumdžije iznosi 4.824,74 KM.
Podsjećanja radi, na narednim, oktobarskim izborima za Srebrenicu neće važiti pravilo o tome da Srebreničani mogu glasati za vlast u ovom gradu, ma gdje da su prijavljeni. Na lokalnim izborima, za srebreničku vlast moći će glasati samo prijavljeni u ovom gradu

Kako je SDP danas objavio putem Twittera, Lagumdžija će svoju ministarsku plaću uplatiti Srebreničanima, preciznije Asocijaciji Srebreničana. Njegov cilj je dati podršku procesu registracije birača.

Lagumdžijin najnoviji partner u vlasti, čelnik Saveza za bolju budućnost BiH – Fahrudin Radončić, preduhitrio je šefa SDP-a: on je ranije uplatio 20,000 KM Asocijaciji studenata Srebrenice, na ime pomoći za troškove registracije građana Srebrenice za lokalne izbore 2012.

U kontekstu Srebrenice, vrijedi napomenuti da se lider SDP-a danas (7. juna) u Sarajevu susreo sa Emirom Suljagićem i Ćamilom Durakovićem, nezavisnim kandidatom za načelnika Srebrenice, kojeg će Lagumdžijina stranka podržati na lokalnim izborima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije