Lagumdžija sa delagacijom Optima grupe

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija sa delagacijom Optima grupe

Dr Zlatko Lagumdžija, Predsjednik SDP BiH, danas je u Sarajevu primio delegaciju Optima grupe predvođenu Direktorom Jurijom Belovom. 

Tokom susreta članovi delegacije Optima grupe su iznijeli dosadašnje rezultate poslovanja u BiH i planove za buduće investicije na teritoriji čitave BiH. 

Dr Lagumdžija je na sastanku izrazio zadovoljstvo činjenicom da su nakon uspostave nove vladajuće većine u FBiH strani investitori značajno povećali nivo interesovanja za ulaganja u nove projekte. U tom smislu dr Lagumdžija je rekao da je Vlada FBiH, predvođena SDP-om, strateški okrenuta privlačenju velikih investitora izvan BiH i da agresivno sprovodi mjere poboljšanja klime za ulaganja i razvoj privrede. 

Lagumdžija je istakao da su problemi koji opterećuju firme koje posluju u industriji nafte i naftnih derivata dijelom administrativne prirode i zavise od ubrzanog formiranja vlasti na nivou BiH. Stoga, stav SDP-a je da formiranje novog Vijeća ministara, na euroatlantskoj platformi, mora značiti i novi početak za sve strane investitore koji žele učestvovati u izgradnji nove BiH, stoji u saopštenju SDP-a-
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije