Lagumdžija pohvalio Bevandu

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija pohvalio Bevandu

Delegacije HDZ-a BiH i SDP-a BiH, predvođena stranačkim predsjednicima Draganom Čovićem i Zlatkom Lagumdžijom sastale su se jučer, 3. aprila, u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

Čović, domaćin sastanka, izjavio je kako smatra da su na ovom sastanku definitivno riješili pitanje vojne imovine te da bi se to trebalo do kraja mjeseca riješiti i u parlamentu. On je izrazio uvjerenje i da će se pitanje državnog budžeta riješiti do kraja aprila, kao i da će se do tada ući u završnu fazu rješenja slučaja Sejdić-Finci.

„Kada ovo riješimo, iza sebe ćemo ostaviti ključne probleme koji su nas opterećivali zadnjih par godina i moći ćemo se okrenuti krajnje životnim pitanjima", kazao je Čović, javila je Fena.

Govoreći o državnom budžetu, predsjednik SDP-a je istaknuo kako su građani zaslužili da nakon tri godine imaju budžet, te je u vezi s tim  pohvalio predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslava Bevandu, napominjući da je uspio pomiriti "naizgled nepomirljivo". Najavljeno je i kako će se krajem aprila u Mostaru održati sastanak političkih stranaka koje sudjeluju u vlasti BiH na državnom nivou (SDP, SDA, HDZBiH, HDZ1990, SNSD, SDS).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije