Lagumdžija kandidat za bh. ministra vanjskih poslova

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija kandidat za bh. ministra vanjskih poslova

Kandidat Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) za državnog zamjenika premijera i bh. ministra vanjskih poslova, kako se i špekulisalo, jeste Zlatko Lagumdžija, potvrđeno je na sjednici Predsjedništva SDPBiH. Pored Lagumdžije, koji je stranački predsjednik, predsjedništvo je za državnog ministra prometa i komunikacija predložilo Damira Hadžića, inače potpredsjednik SDP-a.

Potvrđeno je i da su ovi kandidati predloženi kao rezultat dogovora koji je Lagumdžija danas postigao sa Sulejmanom Tihićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije BiH (SDABiH).

Iz SDP-a podsjećaju da su njihovoj stranci, pored navedenih mjesta, pripale i pozicije ministara sigurnosti, civilnih poslova, te vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Ove pozicije u vlasti dobili su nakon pregovora sa SDABiH i Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH (HDZBiH).

Također, imajući u vidu da će Parlament BiH sutra zvanično imenovati Vjekoslava Bevandu za mandatara za sastav državnog Vijeća ministara, Predsjedništvo SDPBiH, saopštili su iz stranke, napravilo je platformu za razgovore sa mandatarom koji će dobiti podršku SDP-a u parlamentu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije