Lagumdžija Izetbegoviću putem Twittera: Mostar ne damo, SDA nećemo

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija Izetbegoviću putem Twittera: Mostar ne damo, SDA nećemo

Zlatko Lagumdžija, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, komentirao je na Twitteru stav zamjenika predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću o situaciji u Mostaru.

„Odgovor Izetbegoviću na izjavu o podjeli Mostara: Mostar dijeliti nikad neće, svoju stranku mogu koliko hoće. Mostar ne damo, SDA nećemo!“, poručio je Lagumdžija.

Lagumdžijina izjava reakcija je na Izetbegovićev komentar kako ”Bošnjaci, jednostavno, ne mogu prihvatiti princip jedan čovjek, jedan glas u Mostaru”. Izetbegović je u prošlosedmičnoj izjavi za Face TV dodao i da je Mostar grad slučaj, da je dio mirovnih sporazuma...:

„Mogu i ne moraju biti dvije općine, niti moraju biti podijeljene po Neretvi. U tom gradu moramo priznati da reintegracija nije uspjela u potpunosti. Općine moraju biti, a nije bitno koliko će ih biti.“

Izetbegović je priznao i da su SDA i HDZ BiH ”gotovo” podijelile Mostar, no kazao je da Travnik neće biti podijeljen, kako tvrde iz HDZ-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije