Lagumdžija i Ashton o evropskoj politici u BiH

Radiosarajevo.ba
Lagumdžija i Ashton o evropskoj politici u BiH


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija boravi u radnoj posjeti Briselu u okviru koje će se danas, 16. aprila, sastati s visokom predstavnicom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Ashton i Lagumdžija bi trebali razgovarati o evropskoj politici u BiH, mogućnostima da naša zemlja ubrza svoj evropski put, te o mehanizmima efikasnijeg pridruživanja BiH vanjskoj i sigurnosnoj politici EU.

Trebalo bi biti govora i o uspješnom završetku policijske misije EU (EUPM), doznaje Fena u MVP BiH.

Lagumdžija se danas u prostorijama Misije BiH u Briselu susreo sa ambasadorima pri Političkom sigurnosnom komitetu (Political and Security Committee - PSC), a u toku dana bi trebao održati i predavanje u okviru političke debate u Centru za evropsku politiku (European Policy Center - EPC).

Ministar vanjskih poslova BiH će se sutra u Briselu sastati sa evropskim komesarom za proširenje i evropsku politiku susjedstva Štefanom Füleom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije