Kusturica uručio ključeve Andrićgrada Novaku Đokoviću

Radiosarajevo.ba
Kusturica uručio ključeve Andrićgrada Novaku Đokoviću

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković jučer je posjetio Andrićgrad, gdje mu je režiser Emir Kusturica uručio zlatnik i ključeve Kamengrada.

Đoković je obišao cijeli kompleks i zadržao se kratko u razgovoru sa Kusturicom u Andrićevom institutu. Potom je sa porodicom odgledao 15-minutni film o Pravoslavlju, koji je režirao Kusturica.

"I ja se kao pripadnik srpskog naroda osećam odgovornim prema Kusturici, koji je ovde načinio svoje životno delo, što me obavezuje da učestvujem u ovom projektu da bi se sačuvala srpska kultura, identitet i koreni našeg naroda", rekao je Đoković.

"Većina ljudi nema tu sreću da ostvari svoje životne snove, jer teško živi i zato je potrebno pomoći i vratiti dug našoj otadžbini", rekao je Đoković, pišu Nezavisne.

Đoković je na poklon dobio i duborez most Mehmed paše Sokolovića, poklon Uprave Andrićgrada i Ikonu Presvete Bogorodice u pozlati - poklon crkve u Andrićgradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije