Kusturica: 'Svaka budala ima pravo da komentira moj kredit'

Radiosarajevo.ba
Kusturica: 'Svaka budala ima pravo da komentira moj kredit'

Režiser Emir Kusturica ne vidi ništa neobično u tome što je firma 'Andrićgrad', čiji je većinski vlasnik, dobila kredit Investiciono-razvojne banka Republike Srpske (IRBRS) od 3,5 miliona KM, navodeći da je vjerovao da IRB daje kredit ''kada neko ima ideju'', javlja Fena.

Kredit je, po pravilima plasmana IRBRS-a, odobren nedavno uz maksimalno mogući grace period od 24 mjeseca i na maksimalan rok otplate od 15 godina, a IRB u slučaju odobravanja ovog kredita bio je vrlo efikasan.

Kusturica je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci izrazio čuđenje zbog interesiranja javnosti za to da je on dobio kredit, a smeta mu što ''svaka budala sada ima mogućnost da na internetu kaže svoj stav o tome, a najčešće o onome o čemu nema pojma''.

''Kredit nije dobro stanje, kredit je nevolja'', dodao je uz čuđenje otkud interesovanje ljudi za taj kredit.

Većinski vlasnik privrednog subjekta 'Andrićgrad', kojem je dat kredit, a formiran je radi izgradnje istoimenog projekta u Višegradu, je firma Emira Kusturice 'Lotika'.

Kusturica je danas u Banjoj Luci prisustvovao otkrivanju skulpture 'Mir', koja je djelo akademika Milivoja Unkovića u povodu 18. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Izrazio je nadu da rata neće biti na ovim prostorima, ali i naveo da je ''sve krhko i vrlo ranjivo, pa je dobrodošla i ovakva statua''.

Skulptura je postavljena u parku pored Poslovnog centra 'Integra' u Banjoj Luci.

Svoje impresije o tom djelu dali su i predsjednik RS-a Milorad Dodik, a skulptura je poklon građanima RS-a i Banje Luke od NVO 'Grad' i preduzeća 'Integra inženjering'. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije