Kukić na sastanku sa PDP-om i SDS-om

Radiosarajevo.ba
Kukić na sastanku sa PDP-om i SDS-om

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić potvrdio je danas da nije planiran sastanak predstavnika ove stranke sa mandatarom za sastav Savjeta ministara Slavom Kukićem.

        „Ništa se u tom pogledu nije promijenilo u odnosu na ranije stavove SNSD-a“, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

        Šef poslaničkog kluba PDP-a Zoran Đerić rekao je da je za ovu stranku Kukića na zakonit i ustavan način predložilo Predsjedništvo BiH zbog čega će predstavnici PDP-a razgovarati sa Kukićem večeras u 18.00 časova u Banjaluci.

        „Tek kada budemo vidjeli šta Kukić nudi u svom programu, PDP će se opredijeliti da li će ga podržati ili ne“, rekao je Đerić.

        On je dodao da su oni koji su pobijedili na izborima obećavali građanima bolji život, a oberćanja nisu ispunili.

        "Ukoliko se ovakve stvari u BiH nastave PDP će predložiti drugim opozicionim strankama da zatraže raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u BiH", najavio je Đerić.

        Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan potvrdio je da danas sasvim izvjesno neće biti sastanka predstavnika SDS-a sa Kukićem u Banjaluci.

        „Dogovorili smo za sutra sastanak sa Kukićem u Parlamentu BiH u Sarajevu u okviru kluba poslanika SDS-a i razgovore će u odsustvu lidera stranke Mladena Bosića voditi Predrag Kovač i Ognjen Tadić“, najavio je Ćuzulan.

        On je rekao da neće prejudicirati stav SDS-a dok se ne čuje program mandatara, ali je podsjetio na stav Glavnog odbora stranke da nema podrške za kandidata koji je predložen preglasavanjem u Predsjedništvu.

        Mandatar za sastav Savjeta ministara BiH Slavo Kukić najavio je da će danas u Banjaluci obaviti konsultacije sa političkim strankama iz Republike Srpske.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije