Krizni štab FBiH predložit će pomjeranje policijskog sata

0
Radiosarajevo.ba
Krizni štab FBiH predložit će pomjeranje policijskog sata
Foto: AA / Kafići u Sarajevu ponovo otvoreni

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva Vladi Federacije BiH predložit će izmjene aktuelnih mjera donesenih s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa na području Federacije BiH.

Prema informacijama koje smo dobili Vladi FBiH bit će upućen prijedlog da se mjera ograničenja kretanja građana pomakne od 22 sata do 5 ujutro, umjesto od 21 sat, kako je trenutno na snazi.

Krizni štab je predložio da se na skupovima na otvorenom, kao i ugostiteljskim objektima, dozvoli okupljanje do 30 osoba, te će biti predložena i naredba da se centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju u svrhu zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

Sjednica Vlade Federacije BiH, na kojoj će se odlučivati o prijedlozima Kriznog štaba, održat će se u četvrtak.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu 29. aprila usvojila informaciju s predloženim naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH.

Na snazi ostaje naredba vladama kantona, odnosno kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini uz redovno obavještavanje KŠ FMZ.

Na snazi ostaje i ograničavanje kretanja građana na cijelom teritoriju Federacije BiH u vremenu od 21 sata uvečer do pet sati ujutru narednog dana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije