Križ u stolačkom Srednjem gradu mora biti uklonjen!

Radiosarajevo.ba
Križ u stolačkom Srednjem gradu mora biti uklonjen!
Foto: Facebook / Stolac

Federalna uprava za inspekcijske poslove je općinskoj vlasti u Stocu naložila da ukloni izgrađeni kameni križ na lokaciji Srednjeg grada.

Fotografiju rješenja o uklanjanju na Facebooku je objavio Amer Obradović. On je inicirao u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine da se križ ukloni.

"Nakon moje inicijative u federalnom Parlamentu, aktivizma građana Stoca i onih koji ih predstavljaju, učešća medija - ima pomaka. Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove od 11. 2. 2020. Samo insistirati da pravna država zaživi u Stocu. Stolac mora pripadati svima i samo takav ima šansu", napisao je Obradović uz spomenutu fotografiju.

Križ je izgrađen na lokalitetu nacionalnog spomenika.

Rok za njegovo uklanjanje je mjesec dana.

Kako je navedeno u rješenju, ako se ne postupi po odluci, križ će ukloniti pravno lice registrovano za poslove građenja, a na teret vlasnika.

Po uklanjanju, vlasnik nacionalnog spomenika je o tome dužan pisano obavijestiti inspektora i to najkasnije tri dana od izvršenja.

Žalbom se ne može odložiti izvršenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije