Krivična prijava protiv ministra Heleza zbog tuče u Bugojnu

Radiosarajevo.ba
Krivična prijava protiv ministra Heleza zbog tuče u Bugojnu

Policijska stanica Bugojno podnijela je nakon okončanja istrage Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv pet osoba za koje je utvrđeno da su učestvovale u masovnoj tuči u bugojanskom kafiću Volan (Motocross), a u kojoj je teško pretučen vlasnik lokala Benjamin Hajdarević, potvrđeno je za Avaz.ba u MUP-a SBK.

Potukao se ministar Federacije BiH 

Podsjećamo, incident se dogodio 8. septembra ove godine, a Hajdarević je za premlaćivanje optužio federalnog ministra za boračka pitanja Zukana Heleza i njegove prijatelje.

"Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog učestvovanja u tuči i narušavanju javnog reda i mira podnesen je protiv osoba S. O., U. H., E. T., P. M. i Z. H.", rekao je Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK.

No, nezvanično, iza inicijala Z. H. krije se upravo ime ministra Zukana Heleza.

Osim njega, kako je potvrđeno za Avaz.ba, izvještaj je podnesen protiv Halila Ugarka, člana revizorskog tima, te Zukanovog sestrića Elvisa Tukara, člana SDP-a Bugojno.

"Sada je sve na Tužilaštvu SBK. Na njima je da odluče šta dalje", kaže Prohan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije