Krivična prijava protiv Bešlića zbog Partizanskog groblja

Radiosarajevo.ba
Krivična prijava protiv Bešlića zbog Partizanskog groblja
Anadolija / Partizansko groblje u Mostaru

Nepuna dva mjeseca nakon smrti, Radmila Bracu Andrića na mjestu predsjednika Odbora za obnovu Partizanskog spomen-groblja u Mostaru zamijenio je Sergej Šotrić. Gradonačelnik Mostara Ljube Bešlića ne priznaje ni njihove aktivnosti, ni Šotrića, koji mu, opet, odgovara ni manje ni više nego krivičnom prijavom, piše Federalna.ba.

"Bešlić je, obavljajući dužnost gradonačelnika, propustio učiniti mjere zaštite kompleksa Partizanskog spomen-groblja, koje je u vlasništvu Grada Mostara, čime je nanesena neprocjenjiva materijalna i nematerijalna šteta i Gradu i građanima", stoji, između ostalog, u prijavi koju je Šotrić podnio Tužilaštvu HNK-a protiv čovjeka koji se samo sedam dana ranije usprotivio njegovom postavljanju na čelo Odbora za obnovu Partizanskog groblja.

Nije Bešliću sporan Šotrić osobno, već procedura izbora novog predsjednika Odbora, piše Federalna.

"Iz razloga što je na tom sastanku izabran i predsjednik i zamjenik predsjednika. Zatim, nisu konsultirani pojedini članovi Odbora koji su živi, koji se nalaze u Mostaru", kaže Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije