"Kriv je za mnogo toga": U Čapljini spalili Željka Komšića

Radiosarajevo.ba
"Kriv je za mnogo toga": U Čapljini spalili Željka Komšića
Spaljivanjem Marka Krnjevala, koji je ove godine bio prikazan u liku Željka Komšića, spuštena je zavjesa na 55. Pokladne dane ''Trebižat-Čapljina 2019''.

U čapljinskom naselju Trebižat, HKUD "Seljačka sloga" organiziralo je "suđenje" i paljenje Marka Krnjevala, odnosno Željka Komšića, piše bljesak.info.

"Kriv je", prema sucima, za mnogo toga. Od toga što se most u Klepcima kod Čapljine gradi duže nego Pelješki, preko toga što se Čapljinci voze samo u kružnim tokovima, pa sve do toga što je Komšića u Predsjedništvo izabrao Đelo Hadžiselimović.

Krnjeval, odnosno Komšić, osuđen je tako jednoglasno od strane suda na kaznu spaljivanjem, a uz tužnu povorku zapaljen je na igralištu kod Doma kulture u Trebižatu.

Karneval u Čapljini i ove je godine došao u središte pozornosti cijele javnosti u BiH upravo zbog Željka Komšića, koji je bio uprizoren kroz dvije kreacije - jedna je bila lutka na konopcima kojom upravljaju drugi, a druga je bila glava na tijelu Trojanskog konja čime je aludirano kako je Komšić "podvaljen Hrvatima u BiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije