Krišto s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva: 'Euroatlantski put BiH nema alternativu'

1
Radiosarajevo.ba
Krišto s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva: 'Euroatlantski put BiH nema alternativu'
Foto: Vijeće ministara BiH / Borjana Krišto,Julian Reilly

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto primila je u posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva, Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillyja.

Razgovarali su o unapređenju bilateralnih odnosa, posebno gospodarske saradnje, te su razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajuća Krišto je izrazila zahvalnost Velikoj Britaniji na potpori našoj zemlji i istaknula privrženost Vijeća ministara BiH britansko-njemačkoj inicijativi, odnosno Berlinskom procesu kao temeljnom mehanizmu država zapadnog Balkana za ulazak u društvo konkurentnih i stabilnih europskih država.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Naglasila je da euroatlantski put Bosne i Hercegovine nema alternativu i dodala da su prioriteti rada Vijeća ministara BiH reforme nužne kako bi se taj put ubrzao, a koje, osim 14 europskih prioriteta, uključuju i ograničene izmjene Ustava BiH i izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH i presudama Europskog suda za ljudska prava.

Ambasador Reilley je istakao potporu Velike Britanije euroatlantskom putu BiH i regionalnoj saradnji. Čestitao je predsjedavajućoj Krišto na imenovanju i poželio joj uspjeh u radu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije