Kriminal u FBiH cvjeta

Radiosarajevo.ba
Kriminal u FBiH cvjeta

Kriminalitet, krađe, teške krađe, razbojničke krađe i drugi imovinski delikti u Federaciji BiH  tokom mjeseca augusta, u odnosu na isti mjesec prošle godine, povećan je za 16 posto, kazao je novinarima danas u Odžaku direktor Federalne Uprave Policije Dragan Lukač nakon sastanaka s policijskim komesarima.

Na sastanku s policijskim komesarima kojim je predsjedao Lukač, razgovaralo se i o stanju sigurnosti u kolovozu ove godine i obustavama rada uposlenika policijskih agencija na području Federacije BiH.

Direktor Federalne Uprave je kazao kako je smanjen je broj prometnih nezgoda u odnosu na prošlogodišnji osmi mjesec i dodao da opada i broj prekršaja po elementu javnog reda i mira u odnosu na prošlogodišnji august, ali je ukupno stanje sigurnosti ocijenio zadovoljavajućim.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o neredima u Sarajevu i Mostaru.

Komesar Uprave Policije Sarajevske županije Vahid Ćosić kazao je kako su jučerašnji navijački neredi u Sarajevu bili pod policijskom kontrolom.

„Policijski komesar Sarajevske županije je izgradio takav imidž, sposobnost i kvalifikovanost menadžmenta koji će izvršiti svaki zadatak u skladu sa zakonom i propisima“, kazao je Ćosić.

Ćosić nije htio komentirati novinarsko pitanje, što poduzeti da do sličnih izgreda ne dođe.

Komesar Uprave Policije Posavske županije Josip Petrić kazao je da obustave rada djelatnika Policije štete ukupnom ambijentu sigurnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije