'Kriminal je u zadrugama i zadružnim savezima'

Radiosarajevo.ba
'Kriminal je u zadrugama i zadružnim savezima'


Savez poljoprivrednih udruženja FBiH upozorio je javnost i inspekcijske organe "na kriminal u zadrugama i zadružnim savezima", javlja agencija Fena.

Ovo upozorenje odnosi se na trošenje budžetskih sredstava od kojih, po njihovom mišljenju, zadrugari i poljoprivredni proizvođači nemaju nikakve koristi, za razliku od užeg kruga ljudi u tim "kriminalnim organizacijama".

Tvrde da  neradu zadruga i saveza pomaže  to što poljoprivrednici nisu dovoljno edukovani da pravilno apliciraju za poticaje, iako su zadruge i savezi dobili sredstva za edukaciju.

U Savezu ističu da se sada masovo dešava da poljoprivredni proizvođači koji se bave tovovima i ostalim poljoprivrednim proizvodnjama dobijaju odbijenice za zarađene poticaje.

"Problem im prave i službenici na šalterima u kantonima, jer im samo zaprime dokumentaciju, bez obzira da li je potpuna ili ne, a na kraju poljoprivrednici dobijaju odbijenice zbog nepotpune dokumentacije", saopćeno je iz Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije