Krajem dana se očekuje kiša: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti u narednim danima

0
Radiosarajevo.ba
Krajem dana se očekuje kiša: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti u narednim danima
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ljetna šetnja građana u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. I danas je na snazi narandžasto upozorenje zbog očekivanih vrelina, ali i zbog grmljavinskog nevremena koje dolazi.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 16 stepeni, Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 19, Sarajevo i Zenica 20, Banja Luka, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 21, Bihać, Doboj, Prijedor i Trebinje 22, Gradačac i Mostar 25, Bijeljina 26, Neum 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Nakon nešto svježijih i ugodnijih jutarnjih sati, natprosječne temperature zraka i pojačan osjet sparine, u nastavku dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine, laganije se odijevati, konzumirati više tečnosti, tempirati planirane aktivnosti u prijepodnevnim satima, te općenito postupati po preporukama nadležnih službi.

MUP KS tvrdi: Smanjen broj saobraćajnih nesreća u Sarajevu

MUP KS tvrdi: Smanjen broj saobraćajnih nesreća u Sarajevu

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, a tokom noći u većem dijelu Bosne. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjeren u sjevenim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni. U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Krajem dana se očekuje i kiša. Najviša dnevna oko 35 stepeni.

Subota: U Bosni jutro pretežno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u jutarnjim satima i dio prijepodneva, a moguća j i pojava grada. U Hercegovini sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti poslije podne, što može uvjetovati slab lokalni pljusak. Vjetar slab veći dio dana sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 stepeni. 

Oglasio se BH Meteo: "Suša u Sarajevu uzima maha"

Oglasio se BH Meteo: "Suša u Sarajevu uzima maha"

Nedjelja: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka očekuje u Krajini i na sjeveru Bosne. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni. 

Ponedjeljak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije