Krajem dana možda kiša: Evo i kakvo će nam vrijeme biti za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Krajem dana možda kiša: Evo i kakvo će nam vrijeme biti za vikend
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni bilo umjeno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlina i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 3 stepena, Sarajevo i Ivan Sedlo 7, Tuzla i Gradačac 10, Sanski Most 11, Mostar 12, Bihać 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom noći na petak prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim djelovima moguća je i niska oblačnost. Krajem dana, može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U jutarnjim satima prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Subota: Pretežno oblačno vrijeme na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne i sjeverne Bosne gdje u drugoj polovini dana može padati slaba kiša. U ostalim područjima mala do umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Nedjelja: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije