Reakcija / Kosor: Samo najveći Hrvati brane negatora genocida koji neustavno slavi dan RS

18. 02. 2022. u 12:07:00 L.S.

Shares: 0

Jadranka Kosor, bivša premijerka Hrvatske i predsjednica HDZ Hrvatske komentirala je jučerašnje glasanje u Europskom parlamentu gdje je većina bila za uvođenje sankcija Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH. 

"Samo najveći Hrvati, domoljubi i Europćani u Europskom parlamentu, brane negatora genocida, zagovaratelja raspada BiH, pod sankcijama SAD, koji slavi neustavne dane RS. I uvjeravat će nas da su to EU vrijednosti", poručila je Kosor. 

Podsjetimo, Hrvatska delegacija u Europskom parlamentu, odnosno članovi HDZ-a, nisu podržali amandman koji poziva na uvođenje sankcija članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a koji je dobio podršku u ovoj europskoj instituciji.

Ovo je za medije potvrdila Željana Zovko, koja je potpredsjednica Odbora za spoljne poslove te delegacije za odnose sa BiH.

Zovko je sramotno rekla da je amandman "došao naknadno", te da su glasali protiv jer ovo nije uopšte trenutak kada su takvi potezi korisni.

Amandman su podnijeli zastupnici Pedro Marques, Tonino Picula i Thijs Reuten, a za njega su glasala 504 zastupnika u Europskom parlamentu. Protiv su glasala 93 zastupnika, a 72 su bila suzdržana.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)