Kordić o otkazivanju svečane sjednice: Ne dopuštam politikanstvo u Mostaru

0
Radiosarajevo.ba
Kordić o otkazivanju svečane sjednice: Ne dopuštam politikanstvo u Mostaru
FOTO: Fena / Mario Kordić

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se na Facebooku nakon što je došlo do otkazivanja svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara.

Na toj sjednici počasnim građanima Mostara trebali su biti proglašeni ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson i šef Delegacije Europske unije u BiH Johann Sattler.

Šef mostarske SDA i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić zakazao je svečanu sjednicu za 12. januar, ali Kordić je tu opciju odbacio.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Preko Facebooka poslao je poruku da je nedopustivo politikantstvo svečane sjednice Gradskoga vijeća Grada Mostara.

"Jutros sam dobronamjerno ukazao da je način sazivanja svečane sjednice protivan odredbama poslovnika Gradskog vijeća (Članak 83, stavak 3) koji za sazivanje svečane sjednice propisuje obveznu suglasnost dva zamjenika predsjednika vijeća i gradonačelnika. Zamolio sam da se ispoštuje poslovnik i izbjegne bilo kakva nepravilnost oko održavanja svečane sjednice. Žao mi je da se ovaj proces već javno problematizira kao sukob i ova situacija koristi za političke obračune. Više puta sam kao gradonačelnik javno govorio kako neću dopustiti politiziranje unutar Grad Mostar, pa tako ne želim ni u ovom slučaju", napisao je Kordić i dodao:

"Očito je da netko želi narušiti činjenicu da smo gotovo konsenzusom (četiri suzdržana glasa) u Gradskom vijeću izglasali dodjelu statusa počasnih građana gospodi Sattleru i Nelsonu i da napokon imamo konstruktivnu atmosferu u našemu gradu. Pozivam sve na odgovornost, prema vlastitom gradu, kao i gospodi Sattleru i Nelsonu, jer nisu zaslužili da se svečani čin proglašenja koristi u političke svrhe a posebno da se vežu bilo kakve nepravilnosti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije