Bh. student Selmir Mašetović tvrdi da za dva dana izlazi na slobodu

A. D.
Bh. student Selmir Mašetović tvrdi da za dva dana izlazi na slobodu
Facebook / Selmir Masetović

Konzul BiH u Turskoj Began Muhić nakon što je jučer posjetio uhapšenog bh. studenta Selmira Mašetovića prenio je za Radiosarajevo.ba dojmove ove posjete.

Kao što je poznato, turske vlasti jučer su odobrile konzularnu posjetu bh. studentu Selmiru Mašetoviću koji je 22. maja uhapšen u gradu Ušak.

"Posebno nas impresioniralo ponašanje. On je veseo, nema primjedbe na tretman. Njemu su omogućili sve uslove koje možemo smatrati dostojanstvenim. Ima redovnu ljekarsku kontrolu, TV, dostupne su mu i knjige. Naravno razgovarali smo i o njegovom mišljenju o tome zbog čega je lišen slobode. On smatra da će se vrlo brzo dokazati njegova nevinost zbog čega se i nije pozvao na konzularnu zaštitu i da će za dva dva biti pušten. Zamolio je i da razgovaram s nadležnim tužiocem što je prihvaćeno, Glavni tužilac u Ušaku se sastao s nama, gdje smo mu prenijeli bojazan da postupak ne traje dugo i zamolili ga  da se ovo ubrza što su i obećali. Stekao sam utisak da će ovaj postupak vrlo brzo trajti i da će se za nekoliko dana donijeti dobre odluke", kazao je Muhić.

 On je potvrdio da ovo nije prvi slučaj u kojima su bili osumnjičeni bh. građani u Turskoj po sličnoj kvalifikaciji.

"Svi su naravno morali proći određenu proceduru i na naše zadovoljstvo svi dosadašnju slučajevi su pozitivno okončani. Dogoovrili smo i da će i advokat posjetiti Selmira gdje će mu on prenijeti ovlaštenja da ga zastupa i da će odbrana biti kontuirano uključena u ovaj slučaj", naglasio je Muhić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije