Kontroverzni Duško Perović ponovo lobira za susret Dodika sa Putinom

2
Radiosarajevo.ba
Kontroverzni Duško Perović ponovo lobira za susret Dodika sa Putinom
FOTO: RTVBN / Duško Perović

Kontroverzni Duško Perović ponovo je na čelu Predstavništva RS u Ruskoj Federaciji. Vlada Srpske dodatno je "častila" neka predstavništva u svijetu.

"Duško Perović postavlja se 2. decembra 2021. godine na dužnost šefa Predstavništva RS u Ruskoj Federaciji, sa sjedištem u Moskvi", ovo stoji u ukazu predsjednice RS Željke Cvijanović, koji je donesen 26. novembra ove godine.

Perović je odavno u Predstavništvu RS u Moskvi i jedan je od lobista za susrete koje član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?

Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?

Za Perovića se vežu i neke sumnjive informacije koje se tiču dovođenja kontraverznih ruskih investitora u RS, piše RTVBN.

Možda njegovo ponovo imenovanje doprinese i skorom susretu Dodika, koji se već par dana nalazi u Moskvi i čeka susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Zanimljiv je još jedan podatak, koji je donijela Vlada RS, također u novembru, tačnije 18. novembra, a tiče se povećanja sredstava za rad predstavništava RS u svijetu.

Umjesto ranijih 4, 6 miliona KM, koliko je bilo planirano za rad predstavništava RSu svijetu, iz budžeta Vlade se dodaje dodatno oko 300 hiljada KM. Novom vladinom odlukom za rad tih predstavništava u ovoj godini predviđeno 4,9 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije