Konferencija o smanjenju rizika od katastrofa danas u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Konferencija o smanjenju rizika od katastrofa danas u Sarajevu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Zgrada Parlamentarne skupštine BiH

U Sarajevu će danas biti održana naučno-stručna konferencija pod nazivom "Jačanje kapaciteta globalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa u lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine" koja će okupiti predstavnike lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, domaćih i međunarodnih institucija, organizacija i stručnjaka angažovanih na realizaciji ciljeva i aktivnosti Globalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa.

U okviru konferencije predviđene su tri naučne panel-diskusije.

Konferencija će biti održana u Parlamentarnoj skupštini BiH sa početkom u 11 sati, a izjave za novinare predviđene su od 12.15 sati, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Konferenciju će otvoriti ministar sigurnosti Nenad Nešić.

Organizator Asocijacija za upravljanje rizicima (AZUR).

AZUR je uz Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske i Ministarstvo sigurnostiu periodu od 2019. do 2021. godine uspješno sprovela projekat "EU za bolju civilnu zaštitu", nakon čega je BiH 2022. godine postala član Mehanizma civilne zaštite EU, kao i projekta za smanjenje rizika na rijeci Savi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije