Konferencija o jačanju političke uloge žene

Radiosarajevo.ba
Konferencija o jačanju političke uloge žene
Vraćanje žena iz posljednjih redova, iz kuhinja i vešeraja, na pozicije moći i politike - počelo je ovog vikenda u Kući ljudskih prava za 22 predstavnice političkih partija i ženskih organizacija iz 11 gradova, iz oba bh. entiteta edukacijom o imidžu, PR-u i javnom obraćanju. 
 
Tokom edukacije pokrenuta su pitanja kao što su gdje su žene u bh. društvu, zašto žene trebaju biti politički aktivnije, kako od medija napraviti saveznike u javnom životu i kako unaprijediti imidž žena u političkom životu, a sve u cilju pripreme, osnaživanja i jačanja političke uloge žene za loklane izbore 2012. godine, saopćeno je iz Fondacije CURE. 
 
Treningu su prisustvovale aktivne članice SDP-a, SDS-a, SNSD-a, HDZ-a, Radom za boljitak i SP-a koje obavljaju funkcije u općinskim, kantonalnim, entitetskim i državnim institucijama.
 
Ovo je prvi, edukativni dio projekta pod nazivom "Osnaživanje žena u političkom životu BiH" u 2011. godini koji je namijenjen svim ženama koje se žele uključiti u donošenje odluka u BiH.
 
Osim edukativnih radionica projekt će biti realiziran i putem javnih debata, uličnih akcija, posjeta žena centrima moći, a sve uz medijsku kampanju kako bi se ohrabrile, educirale i osnažile bh. političarke i predstavnice NVO-a da budu aktivne u političkom i javnom životu BiH.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije