Konaković predstavio Strategiju za mlade i ekonomski program: Mi imamo svoje oružje

N. Ka.
Konaković predstavio Strategiju za mlade i ekonomski program: Mi imamo svoje oružje
Foto: Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Stranka "Narod i pravda" na današnjoj konferenciji za medije javnosti je predstavila dva programa - Srategija za mlade i Ekonomski program stranke.

Predsjednik političkog pokreta Narod i pravda Elmedin Konaković kazao je kako u vremenu u kojem živimo, u kojem političke kampanje skreću pažnju s realnih stvari, cilj njegove stranke isprovocirati drugu stranu da svi zajedno idu ka rješenju.

"Ova zemlja ide nizbrdo, a možda je najveći problem što nam mlada snaga odlazi, upravo oni koji bi trebali mijenjati stvari. Rješenja bez jasnih strategija nemaju pravi smisao i mi želimo ponudiit strateško djelovanje za BiH. Želimo poslati poruku onima koj šalju ratne poruke, želimo im pokazati da ćemo ovakvim oružjem odgovoriti", kazao je Konaković.

Jedna od kreatorki ove ekonomske strategije političke opcije "Narod i pravda" Sabina Silajdžić kazala je kako Bosna i Hercegovina već decenijama nemamo odgovornu ekonomsku politiku te da se u tome ogleda većina problema.

"Moramo raditi na eliminaciji korupcije, jačanju povjerenja u javni sektor, raditi na izgradnji kapaciteta znanja u javnom sektoru. Strategijom nudimo rješenja i set makroekonomskih politika koje mogu doprinijeti rješenju.

Na današnjoj konferenciji za medije o strategiji za mlade govorio je Rusmir Pobrić. Prema njegovim riječima, višedecenijski, politički i institucionalni nemar, doveo je mlade u BiH u izuzetno težak položaj, u beznađe koje ih tjera iz zemlje.

"Prvo su nam mladi odlazili zbog boljeg školovanja pa onda zbog poslova , a najnovija istraživanja pokazuju da mladi odlaze zbog korupcije i neuređenosti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije